Zomervakantie aan de Costa Blanca

COSTA BLANCA – PRACHTIGE STRANDEN & GEZELLIGE SFEER

Misschien ben ik bevooroordeeld, maar ik vind de Costa Blanca de mooiste plek voor een zomervakantie in Spanje. En dan maakt het niet uit of je een sportieve vakantie zoekt, cultuur komt snuiven of met het gezin rond het zwembad of aan zee wilt zitten.

Witte kuststreek
De Costa Blanca is heeft een enorme aantrekkingskracht op zowel toeristen uit het buitenland, maar er komen ook veel Spanjaarden. – maar ook zeker uit het binnenland. De regio dankt zijn naam aan de witte bloesem van de amandelbomen, waarvan er hier veel zijn. Nou bloeien die in de zomer niet, maar de beroemde witte huizen zijn er nog wel. En natuurlijk de prachtige stranden. In Altea is het strand bedekt met witte kiezels, die een prachtig geluid maken in de branding. La Olla is een van de langere stranden van Altea en is eenvoudig te bereiken, ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Een perfect strand om vanaf te duiken is El Mascarat. Het zeer schone strand La Roda ligt direct aan de boulevard, er worden o.a. parasols en ligbedden verhuurd.

Aangename temperatuur in zomer en winter
Altea heeft een mediterraan klimaat, met warme droge zomers en weinig bewolking. In juli en augustus ligt de maximumtemperatuur overdag rond de dertig graden, de minimumtemperatuur rond de 20. Regen valt er nauwelijks, het zeewater is circa 24 graden. Mooi strandweer dus.

Zoveel te doen in Altea en omstreken
Er is zoveel te doen in Altea en de Costa Blanca. Zelf vind ik het heerlijk om de dag te beginnen met een wandeling langs het strand, en een ontbijtje bij een van de leuke restaurantjes. Al is die wandeling ook ’s avonds leuk, in combinatie met een afzakkertje of ijsje aan de boulevard. Neem zeker een kijkje bij de -af en toe behoorlijk spannende – kunstwerken aan de boulevard. Over kunst gesproken: er zijn regelmatig leuke exposities in de kunstgaleries in het centrum van Altea. Op dinsdag is er een leuk marktje. En vooral in de zomer zijn er verschillende festivals die een bezoekje waard zijn. Bezoek zeker ook de watervallen van Algar en het spectaculaire El Castell de Gaudalest. Fuentes De Algar, richting Benidorm, is een prachtige ontspannende plek met veel groen, watervallen en uitzicht.

Actie en attractie
Wilt u wat meer actie? Ga lekker zeilen of maak een helikoptertocht. In de buurt kunt u paintballen en er zijn verschillende attractieparken in de: Terra Mitica, Mundomar, Magic Natura (met dierentuin), Aqualandia of Aqua Natura. Geweldig voor kinderen. Net als het chocolademuseum in Villajoyosa trouwens. En in Benidorm is er natuurlijk altijd wat te doen. Je kunt er bijvoorbeeld een jetkistour doen, duiken, sea kayakken en waterskiën. Maar er is ook een bruisend nachtleven met grotere en kleinere discotheken, pubs en kroegen.

Toeren met de tram
Iets bijzonders ervaren? Stap op de tram naar Alicante: de route voert langs luxe villa’s en de kust, maar ook langs armere woonwijken en nog meer diverse landschappen. Stap bij de laatste halte uit en loop zo naar het centrum van de stad. Geen zin om terug te gaan met het openbaar vervoer? Geef me een belletje, dan haal ik u op.

Wanneer komt u?