Voorjaar in Altea

Amandelbloesems en meer

Een van de dingen waar de Costa Blanca beroemd om is, zijn de amandelbloesems. Als de temperaturen in februari zo rond de veertien graden zijn, verandert de hele kust in een bloemencorso. Overal staan amandelbomen in bloei. Een spectaculair begin van de lente, dat nooit gaat vervelen. Uit de verte lijkt het soms net alsof het heeft gesneeuwd. Wat verder van de kust zijn de bloesems meestal iets later. Het Jalon-dal (Vall de Pop) is een van de meest beroemde locaties. Fantastisch om doorheen te rijden, met de auto of met de fiets. En natuurlijk een lekker picknickmandje mee. In Xaló en de dorpen Parcent en Alcalalí is het prachtig. In dat laatste dorp vieren ze bovendien het Feslali feest. Maar het is ook de moeite waard om te gaan kijken in Alicante, in de Valle de Guadalest. Campo de Cagitán in Murcia is soms wel tot maart wit en roze en het ruikt heerlijk. En niet vergeten wat noga mee te nemen!

Perfect sportweer
Veel mensen komen juist in het voorjaar naar Altea en omgeving, omdat het dan ideaal weer is om te fietsen: meestal rond de 20 graden. Niet te koud, niet te warm en een prachtige omgeving. Wat kun je je nog meer wensen. Maar ook paardrijden en wandelen zijn veel beoefende sporten in de voorjaarsvakantie. Op Wikiloc staan een aantal leuke wandelroutes. Golfen is ook een populaire sport voor vakantiegangers in de lente. In Altea is een golfclub en de golfbaan Don Cayo met prachtig uitzocht op de Sierra Bernia en de zee. Ook Villaitana Golf in Benidorm heeft twee prachtige banen en zo zijn er nog veel meer bijzondere plekken te ontdekken.

Cultuur en chocolade
Het voorjaar is bovendien de perfecte tijd voor cultuur snuiven. Altea en Calpe zijn prachtig, maar ook Villajoyosa (met een leuk chocolademuseum) en het bergdorpje Guadelest. Met de auto ben je er zo, en kun je vanuit het kasteel op de bergtop genieten van het uitzicht op het prachtige turquoise gekleurde stuwmeer. Ook leuk: een dagtocht naar Calpe om de archeologische musea en de vismarkt van de stad te bezoeken. Maar het voorjaar betekent ook Pasen, en dat wordt hier in Spanje flink gevierd met de Semana Santa of Heilige Week. Overal zijn spectaculaire geloofsvieringen. In Villajoyosa zijn er elke avond processies in de stad. Oh, en medio februari is het Festa del Porquet: Het feest van het varken. Een hulde aan de Spaanse keuken met veel varkensvlees.

Dagje Jalon
Ook leuk: op zaterdag is er in Jalon een grote ‘rastro’ – een kofferbakverkoop. Op deze rommelmarkt zijn vaak bijzondere spulletjes en antiek te koop, maar ook lokale producten zoals honing. Vlak bij de markt zit een leuke bodega, met lekkere wijn – nog iets waar Jalon beroemd om is. Met de auto die standaard bij de villa’s van Perfect Destinations hoort, bent u er zo. Al is het met zo’n wijnproeverij misschien beter als ik u rijd. ☺

flaneren-door-het-oude-centrum-van-altea
altea.html
casasuerte.nl